Specialicaties

acnetherapie

Tijdens de eerste afspraak wordt uitleg gegeven over: acne, de therapievorm, behandelingsfrequentie en de kosten. Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Een acnebehandeling bestaat meestal uit meerdere onderdelen:

 • Manuele reiniging van de huid: Het accent van een acnebehandeling ligt op het manueel reinigen van de huid. Het doel van de behandeling is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen;
 • Dieptereiniging van de huid door middel van een peeling; mechanische peeling (scrubben), chemische peeling (op basis van verschillende soorten zuren). Het doel hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd;
 • Adviezen en zelfmanagement bij o.a. huidverzorging en productgebruik.
Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Een combinatie van technieken, met of zonder ondersteunende medicatie, bepalen of de acne verbetert. Het is vaak een langdurig behandeltraject. Zodra er verbetering van de acne optreedt, wordt de behandelfrequentie aangepast.

bindweefselmassage

De Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid ook beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Met deze massage worden o.a. de volgende effecten bereikt:

 • Verbetering van de huidconditie
 • Stimulatie van de huiddoorbloeding
 • Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Verbetering van de opname van werkstoffen
 • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Verbetering van de huidweerstand

bellabaci massage

De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. We kunnen met deze massage cosmetisch en therapeutisch werken. De Bellabaci massage is zonder bloeduitstortingen zoals bij de traditionele cupping therapie. Laten we de cups staan dan krijg je natuurlijk wel deze “Cup Kiss”. Deze massage wordt gedaan met behulp van Bellabaci medicinale siliconen vacuüm cups, door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt losgelaten. Door de cups in een bepaalde volgorde te verplaatsen is er een nieuwe succesvolle behandeling ontwikkeld. Deze nieuwe behandeling heeft een ontspannende en helende werking. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. Deze behandeling is in vele massages te integreren.

camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een behandeling om littekens, spataderen en huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder opvallend te maken. Hebt u littekens, wijnvlekken of pigmentvlekken in uw gezicht en hals? Dan kunt u vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor camouflagetherapie en bijbehorende middelen.

chemische peeling

Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en vlekkerige pigmentatie van de huid kunnen ermee worden behandeld. Er zijn verschillende soorten peelings. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van huid met geringe zonbeschadiging en fijne rimpels. Ook vlekkerige pigmentatie, wijde poriën en niet al te diepe acne-littekens kunnen ermee worden behandeld. Matig diepe en diepe peelings worden toegepast voor de verbetering van sterkzonbeschadigde huid met diepe rimpels en groeven of voor het minder zichtbaar maken van grove acne-littekens. Oppervlakkige peelings kunnen, als dat nodig is, meerdere keren achter elkaar worden toegepast.

coagulatie

Coagulatie wordt toegepast bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden en/of storende huidkleurverschillen zoals zichtbare rode bloedvaatjes in het gezicht, acanthosis nigricans (donker gekleurde verdikking van de opperhuid), lentigo simplex (bruin tot zwart vlekje), lentigo solaris (bruin tot zwart vlekje door blootstelling aan zon), rosacea (roodheid, vaak met couperose, bultjes en puistjes), fibroom (steelwratje), hidrocystoom (doorschijnend huidkleurig of blauw bultje), milium (gerstekorrel, klein wit bultje), talgklierhyperplasie (vergrote talgklier), syringoom (huidkleurig of geel vaak doorzichtig klein bultje), verruca seborrhoica (ouderdomswrat), vlekjes van Fordyce (geelwitte bultjes) en xanthelasma palpebrarum (plaatselijke platte vetopeenhopingen op en rond de oogleden).

elektrisch ontharen

Coagulatie wordt toegepast bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden en/of storende huidkleurverschillen zoals zichtbare rode bloedvaatjes in het gezicht, acanthosis nigricans (donker gekleurde verdikking van de opperhuid), lentigo simplex (bruin tot zwart vlekje), lentigo solaris (bruin tot zwart vlekje door blootstelling aan zon), rosacea (roodheid, vaak met couperose, bultjes en puistjes), fibroom (steelwratje), hidrocystoom (doorschijnend huidkleurig of blauw bultje), milium (gerstekorrel, klein wit bultje), talgklierhyperplasie (vergrote talgklier), syringoom (huidkleurig of geel vaak doorzichtig klein bultje), verruca seborrhoica (ouderdomswrat), vlekjes van Fordyce (geelwitte bultjes) en xanthelasma palpebrarum (plaatselijke platte vetopeenhopingen op en rond de oogleden).

 • Meest effectief bij lichte haren.
 • Geschikt voor kleine en nauwkeurige oppervlakken
 • Meest beproefde methode

Insluizen door iontoforese

Iontoforese is een behandelmethode waarbij door gelijkstroom de natuurlijke barrière van de huid wordt doorbroken om de werkstoffen zoals een crème of serum, dieper in de huidlagen (lederhuid) binnen te loodsen. Het versterkt de werking van maskers en andere verzorgingsproducten aanzienlijk. Door gebruik van het iontoforese apparatuur worden producten (werkstoffen) met negatieve lading via de positieve lading binnen geloodst en andersom.

 Het effectief en pijnloos insluizen van werkstoffen, via een symmetrische hand-electrode, in de diepere huidlagen heeft verschillende effecten. Het activeert de celstofwisseling en bevordert de bloedcirculatie. Dit verhoogt het regeneratievermogen van de huid. Een verbetering van het huidbeeld is al na enkele behandelingen duidelijk zichtbaar.

Deze methode komt oorspronkelijk uit de medische sector. Het is een toedieningsvorm voor geneesmiddelen waarmee hoge concentraties van een medicament door de huid getransporteerd worden (transdermaal) door middel van een lichte, haast onvoelbare stroom. Deze wordt door de klant niet als stroom ervaren, maar voelt op bepaalde plaatsen van de huid licht prikkelend aan.

Infusion electro-mesotherapie is veilig, pijnvrij en naaldloos. Een behandeling met de Infusion biedt alle voordelen van mesotherapie zonder risico’s. Deze nieuwe technologie sluist werkstoffen in de cellen van de huid en komt dieper dan eerdere/oudere technieken. De Infusion IonWave biedt non-invasieve esthetische behandelingen voor lichaam en gelaat. Dit is toe te passen bij:

 • Anti veroudering en rimpels verminderen
 • Collageen regeneratie
 • Skin rehydratie
 • Huid versteviging en toning
 • Lichaam beeldhouwen en cellulitis vermindering
 • Stretch mark reductie

Infusion is geschikt voor huidverjonging, aanmaak van collageen, bevordert de vocht­regulatie en  verstevigt de huid. Infusion brengt de speciaal samengestelde vloeistoffen in zonder de huid te beschadi­gen, de zogenaamde IonWave technologie. Het handstuk levert korte elektrische stroomstootjes. Hierdoor opent de celmembraan zich tijdelijk. Vervolgens wordt de vloeistof uit de ampul ingesluisd en sluit de celmembraan zich weer. Deze spe­ciale techniek wordt ook wel electroporese genoemd. Tijdens de behandeling zult u een zachtaardige puls voelen, een soort van tinteling op uw huid. Dit zal u echter niet afleiden van het relaxte gevoel dat u tijdens de behandeling zult hebben.

huidanalyse

Een goed behandeladvies begint met een goede huidanalyse. Hoe meer inzicht in de conditie van de huid, des te beter je kunt beoordelen welke behandeling op dat moment de beste optie is. Veel huidaandoeningen beginnen in de diepere huidlagen en worden pas in de loop de tijd zichtbaar aan het huidoppervlak. Met het menselijke oog zijn deze aandoeningen heel moeilijk te diagnosticeren. Met behulp van huidanalyse apparatuur worden dergelijke problemen wel aan het licht gebracht.

laserontharing

De High Power LightSheer Diodelaser is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.

lichaamsmassage

Voor iedereen die graag lekker ontspannen gemasseerd wil worden is deze massage geschikt. Het is vooral prettig als je je wel eens “leeg” of flink vermoeid voelt na een drukke werkweek. Maar ook als je je verder goed, gezond en prettig voelt kan een ontspannende massage heerlijk zijn. Kortom de ontspannende lichaamsmassage is zo goed als geschikt voor iedereen.
Het accent ligt vooral op het ontspannende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de bloedcirculatie en stofwisseling worden geactiveerd. Uiteraard zijn lichaamsmassages gericht op probleemgebieden ook mogelijk. Daarbij kan ik andere technieken integreren. Hierbij kun je denken aan de bindweefselmassage of de bellabaci massage.

lichttherapie

Zodra in de behandeling met de Chroma Rythmic wordt gewerkt, worden kleuren- en lichttherapie toegevoegd aan de behandeling. Kleuren- en lichttherapie ondersteunen en stimuleren de zelf regenererende kracht van lichaam en geest. Dit verhoogt de afvoer van toxines, versnelt de celdeling en verbetert de elasticiteit en spankracht van de huid.

littekentherapie

Problemen die zich kunnen voordoen bij een litteken zoals oedeem (vochtophoping), verdikking, verklevingen, verharding, hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, slechte doorbloeding en bewegingsbeperking, kunnen worden behandeld. Daarbij kunnen de littekens als cosmetisch storend worden ervaren. Afhankelijk van uw hulpvraag en het huidtherapeutisch onderzoek van het litteken bespreken we tijdens uw eerste bezoek de mogelijkheden en stellen wij in samenspraak met u een behandelplan op. De onderstaande behandelingen behoren tot onze mogelijkheden:

 • littekenmassage
 • bewegingsoefeningen
 • camouflagetherapie
 • applicatie van peelings
 • huidzorg
 • siliconentherapie

manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die toegepast wordt om het lymfesysteem te stimuleren. Hierdoor kan meer opgehoopt vocht afgevoerd worden en zal het oedeem (zwelling) afnemen. Manuele lymfedrainage wordt toegepast bij verschillende aandoeningen. Het resultaat zal dus ook afhankelijk zijn van de aandoening en de ernst van de aandoening. Over het algemeen zal het behandelde gebied in omvang afnemen en soepeler worden doordat er een afname van vocht is bereikt. De resultaten zijn vaak vermindering van pijn en betere bewegelijkheid.

microdermabrasie

Microdermabrasie is een pijnloze techniek om uw huid gladder, zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, comedonen (mee-eters), acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen. Het microdermabrasie apparaat kan op verschillende manieren ingesteld worden. De mate van afschuren van het huidoppervlak wordt ingesteld al naar gelang de gestelde indicatie. Bij diepere acne littekens wordt bijvoorbeeld iets dieper geslepen dan voor onderhoud van een normale huid zonder specifieke problemen. Microdermabrasie kan op ieder huidtype toegepast worden. Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt ook toe waardoor uw huid glad aanvoelt en fris uitziet.

microneedling

Bij micro needling wordt gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Micro needling kan resulteren in:

 • een meer gladde en frisse huid
 • fijnere poriën
 • minder rimpels en fijne lijntjes
 • verbetering van de huidstructuur
 • vermindering van pigmentvlekken
 • opvulling van (acne)littekens
 • vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Na de behandeling ziet de huid er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een cool pack en een verzorgende crème verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan. Deze zijn niet ernstig en verdwijnen vanzelf weer.

Bent u geïnteresseerd in een van mijn specialisaties?

Maar weet u niet zo goed welke specialistische techniek het beste bij uw huid past? Maak dan een afspraak voor een gratis intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd, waarna u een gratis en vrijblijvend huid- en productadvies krijgt.