Behandelingen

Laserontharing

 • Verwijdert overmatige lichaamsbeharing
 • Erkend door zorgverzekeraars voor vergoeding
 • Effectieve snelle behandeling

De LightSheer Diodelaser is speciaal ontwikkeld voor het permanent verwijderen van overtollige lichaamsbeharing. Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar het resultaat van deze laser. De LightSheer Diodelaser heeft als enige ontharingslaser van de Amerikaanse Food & Drug Administratie toestemming gekregen om de term “permanente ontharing” te gebruiken.

Permanente ontharing

Oftewel definitieve ontharing mag men noemen wanneer 70-80% van de haren definitief verwijderd worden. U mag een permanente vermindering van de haren verwachten in gemiddeld 5 tot 7 behandelingen. In sommige gevallen zullen er meer behandelingen nodig zijn. Er kan niet gegarandeerd worden dat er nooit meer haar groeit op de behandelde locatie. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bv. hormoonveranderingen, zwangerschap, overgang)  is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. Om een goed resultaat te behouden is het aan te raden dat u de behandeling na de volledige sessie nog 1-2 maal per jaar herhaalt.

Haargroeifasen

Om te kunnen begrijpen hoe laserontharing werkt, is het belangrijk om te weten hoe een haar groeit.
1. Actieve groei of anagene fase:
Tijdens deze fase is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
2. Overgangsfase of catagene fase:
Periode van ± 2 weken waarin een actief haartje overgaat naar de rustfase. Het haar stopt met groeien.
3. Rustfase of telogene fase:
Oude haren worden langzaam het follikel uitgeduwd, er start weer een nieuw groeiproces.

Behandelingen

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de dichtheid, kleur, diameter en plaats van de haargroei. Haren in de groeifase zijn het meest toegankelijk voor de laserbehandeling. Er zijn meerdere behandelingen nodig omdat niet alle haren gelijktijdig zich in de groeifase bevinden. Gemiddeld wordt er 5 tot 7 maal behandeld voordat men kan spreken van definitieve ontharing. Dunne haren hebben meer behandelingen nodig.
Gelaat/oksels/bikinilijn: 1x per 5 weken behandelen
Rug/armen/benen: 1x per 10 weken behandelen

Werkwijze laser

Het laserlicht heeft een golflengte van 810 nm. Pigment in de haarwortel neemt de energie op van deze golflengte, terwijl het omliggende weefsel (water en bloedvaten) juist weinig energie van deze golflengte opneemt. De energie die vrijkomt zet zich om in warmte. De verhitting van het haarfollikel (haarzakje), ongeveer 70-80 graden Celsius, heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van het haarfollikel, met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van het follikel. De gekoelde kop van de LightSheer Diodelaser heeft een grote van +/- 1cm2.  De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.

Huid- & Haarkleur

Alle van nature huidskleuren en huidtypes kunnen veilig behandeld worden. Hiervoor is de LightSheer Diodelaser speciaal ontwikkeld. Hele dunne blonde, rode of grijze haren zijn niet te behandelen vanwege het ontbreken van pigment in dit haar. Voor dit soort haren is elektrische epilatie in kleine gebieden een optie. Gepigmenteerd (bruin tot zwart) en normaal tot dik haar heeft het meeste effect op de LightSheer Diodelaser.

voorzorgsmaatregelen

Komt u voor een vrijblijvend eerste consult, is het zinvol als de haren goed zichtbaar zijn (2-3mm lang). Indien gestart wordt met de laserbehandeling, mag u tot 4 weken voor aanvang van de 1e behandeling en tijdens de hele behandeling niet epileren, harsen of de haren uittrekken. U mag wel de haren knippen of scheren. Uw huid mag niet getint zijn van de zon, zonnebank of bruin zonder zon om pigmentverschuiving te voorkomen tijdens een behandeling. Indien het behandelde gebied blootgesteld wordt aan UV-straling, is het nodig om een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor aan te brengen.

Intake laserontharing

Bij het intakegesprek wordt besproken hoe de laserbehandeling verloopt, wat u mag verwachten en worden adviezen gegeven. Er kan eventueel een testpatch worden uitgevoerd om te kijken naar de reactie van de huid. Ook wordt er een foto van het behandelde gebied gemaakt, indien u dit wenst.

Behandeling laserontharing

Na het aftekenen van het behandelde gebied, wordt de huid geschoren. Dit is noodzakelijk voor een goede warmteverdeling in het haarzakje en om te voorkomen dat er teveel warmte ontstaat aan het huidoppervlak. Een gel om de laser te laten glijden over de huid kan worden aangebracht en u krijgt een beschermende bril op.

Nabehandeling laserontharing

Na de behandeling kan de huid roodheid (zoals na zonnebrand) en zwelling vertonen. Dit is een normale reactie op de sterke hitte die de laser in de huid heeft gebracht, deze reactie zal snel weer verminderen. De meeste mensen kunnen onmiddellijk na de behandeling hun normale bezigheden hervatten. 1 à 2 Weken na de laserbehandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien. Als u dit als storend ervaart, mag u deze haren scheren of knippen, als u ze laat zitten vallen ze vanzelf uit. Sommige huidtypes die gevoelig zijn voor verstoring van het pigment kunnen op de laserbehandeling reageren met kleine hyper- (te veel) of hypo (te weinig) pigmentatie, deze hyper of hypopigmentatie herstellen zich altijd.

Geen laserontharing

Geen laserontharing (absolute contra-indicaties):

 • Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum 580 – 850 nm. Bijvoorbeeld: roaccutane, isotretoine/ vitamine A creme, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica of penicilline.
 • Zwangerschap
 • Pacemaker of inwendige defibrillator
 • Keloïde reactie van de huid wanneer men wondjes heeft (verdikt/verbreed littekenweefsel)
 • Huidkanker en leukemie

Geen laserontharing behandeling op de betreffende plekken (relatieve contra-indicaties):

 • Korter dan 4 weken geleden blootgesteld aan UV straling
 • Actieve koortslipinfectie (herpes)
 • Metalen in of net onder de huid waar we behandelen, zoals piercings (zullen even eruit moeten)
 • Tatoeages: kunnen hier mogelijk door vervagen
 • Littekens van operaties die enkele weken geleden zijn uitgevoerd
 • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • Geven van borstvoeding

Aandoeningen waarbij wel laserontharing behandelingen uitgevoerd mogen worden, zij het heel voorzichtig:

 • Suikerziekte: het herstel in de huid verloopt vaak moeizamer, er kan lichte blaasvorming optreden.
 • Neiging tot epilepsie en ‘aura’-migraine: de ogen moeten dan extra bedekt worden met watjes onder de laserbril.
 • Gebruik van veel pijnstillers (of in het algemeen medicijnen die invloed hebben op het zenuwstelsel; deze kan men herkennen doordat men er niet mee mag autorijden). Hierbij moet men rekening houden met een verminderde pijnfeedback.

Neem bij twijfel altijd contact op met uw (huis)arts, alvorens u begint met laserontharing therapie.

Wat is overbeharing?

Overmatige lichaamsbeharing kent verschillende oorzaken. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen en erfelijke aanleg. De meest voorkomende vormen van overmatige lichaamsbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose. Hirsutisme is mannelijke overbeharing bij een vrouw. De belangrijkste oorzaken zijn hormonaal, medicamenten en/of erfelijkheid. Hypertrichose is een medische term om het aanwezig zijn van overbeharing aan te duiden. Het wordt vooral veroorzaakt door medicatie of erfelijkheid.

Bent u geïnteresseerd in een van mijn behandelingen?

Maar weet u niet zo goed welke behandeling het beste bij uw huid past? Maak dan een afspraak voor een gratis intake gesprek. Tijdens dit gesprek wordt er een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd, waarna u een gratis en vrijblijvend huid- en productadvies krijgt.